Vitamine şi minerale esenţiale pentru fumători

Tutunul conţine peste o mie de compuşi chimici iar fumul rezultat conţine alte mii de compuşi dintre care 60 sunt cancerigene iar din dieta unui fumător nu trebuie să lipsească vitamine şi minerale care să întărească sistemul imunitar. Consecinţele fumatului asupra sănătăţii sunt foarte grave deoarece poate cauza cancer pulmonar, cancer de esofag, faringe, laringe, cancer bucal, cancer de sân, cancer uterin, dezechilibre hormonale, amenoree, dismenoree, osteoporoză, etc. Pe scurt, fumatul este un obicei nociv care poate să cauzeze multe probleme de sănătate care sunt mai puţin dorite.

Ce vitamine şi minerale au nevoie fumătorii?

Numeroase studii au demonstrat că fumătorii se confruntă adesea cu carenţe de vitamine şi minerale iar sistemul imunitar este slăbit lăsându-l vulnerabil în faţa răcelilor şi gripei. În special femeile care fumează nu au un aport suficient de acid folic, fier, calciu şi zinc, acestea fiind necesare a fi incluse în dietă fie sub formă de alimentaţie fie sub forma unor suplimente alimentare.

Antioxidanţii sunt iarăşi foarte importanţi pentru persoanele care fumează deoarece pot oferi protecţie împotriva apariţiei şi dezvoltării cancerului. De asemenea, vitamina C este recomandată în cazul fumătorilor deoarece nicotina inhibă absorbţia acesteia.

Alt articol de blog : Încălțăminte Pentru Bărbați: Alege Deppo

vitamine şi minerale

Persoanele care fumează trebuie să se asigure că aportul zilnic de vitamine şi minerale sunt consumate. În special vitaminele C, E, B1, B2, B5, B6, picolinat de zinc şi coenzima Q10 sunt recomandate în cazul fumătorilor. De asemenea, sunt foarte eficiente şi suplimentele alimentare de tip Ginko Biloba.

Nu ingora recomandările medicului când vine vorba despre suplimente alimentare

Fumătorii sunt cei mai predispuşi la apariţia unor boli care în cele mai multe cazuri sunt foarte grave şi aceste vitamine şi minerale sunt esenţiale a fi consumate. Totuşi, este important de reţinut că acestea trebuie să fie incluse în dieta zilnică aşa cum a recomandat medicul. Iar dacă nu ai certitudinea care sunt cele mai potrivite suplimente alimentare atunci consultă un medic care te va sfătui pe baza unor analize care sunt cele mai potrivite pentru tine. În magazinul online www.pronaturasport.ro vei putea găsi o selecţie bogată de vitamine şi minerale esenţiale pentru organismul tău şi vei putea să te bucuri de o sănătate cât mai bună.

Următorul articol de blog : Care sunt cele mai bune covorașe auto

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps