Repatriere franta

Repatrierea decedați în Franța

Franța a fost una din destinațiile favorite ale românilor începând cu secolul trecut când mergeau la Paris pentru studii. În zilele noastre românii călătoresc în Franța preponderent pentru a lucra. Studiile și turismul încă sunt în topul motivelor de călătorie în hexagon. Uneori se întâmplă și evenimente nefericite, cum este decesul românilor aflați temporar pe teritoriul Franței.

Repatrierea cetățenilor români decedați pe teritoriul Franţei presupune înapoierea trupurilor neînsuflețite familiilor din România, pentru înmormântarea cuvenită.

Serviciul de repatriere decedaţi din Franţa se poate efectua într-un timp foarte scurt. În maxim 24 de ore de la contactare, echipa se poate afla deja în locaţia din Franţa dorită de dumneavoastră.

În situația tragică a decesului în Franța, un român are trei opțiuni: înmormântarea într-un cimitir local, incinerarea într-un crematoriu local, urmata de repatrierea cenușii funerare, îngroparea acesteiaîn Franța sau împrăștierea în natură și repatrierea funerară a corpului neînsuflețit în vederea înmormântării în România. O soluție este repatrierea funerară rutieră dar se poate opta și pentru repatrierea cu avionul, având în vedere distanța.

Alt advertorial SEO: Repatriere decedați din Franța – servicii de transport funerar

Pentru primele două situații trebuie luată legătura cu un preot local în funcție de confesiunea religioasă a decedatului. Apoi cu o firmă de servicii funerare se va ocupa de organizarea înmormântării sau a incinerării. Trebuie avut în vedere costurile ridicate ale înmormântării în țările occidentale. Franța nu face deloc excepție în ceea ce privește costul ridicat al înmormântării.

În Franța decesul este înregistrat la autoritățile locale-primărie, care eliberează certificatul de deces cu mențiunea „la copie intégrale de l’acte de décès”. În mod normal documentele de constatare a decesului și cele necesare transportului funerar se obțin în 1-2 zile. Excepție fac cazurile în care există cercetări juridice în desfășurare, acestea generând întârzieri semnificative.

Indiferent de calea de repatriere (rutieră, aeriană) aleasă trebuie întocmite o serie de documente pentru transportul funerar. Pentru obținerea documentelor de transport trebuie îndeplinite și condițiile de transport decedați.

Certificatul de deces românesc se eliberează în baza certificatului de deces emis de autoritățile din Franța. El poate fi obținut de la misiunea diplomatică română în Franța sau în țară, de la Biroul de Evidență a Populație aferent ultimului domiciliu al decedatului. Pentru aceasta fie utilizați extras plurilingv după actul de deces („extrait plurilingue de l’acte de décès”) emis de primăria franceză, fie traduceți copia integrală a actului de deces.

Următorul articol: Seturi brățări – alege-le pe cele care te pun în evidență

2 thoughts on “Repatrierea decedați în Franța”

  1. Pingback: Cum te poate ajuta o firmă de repatriere? - Stiri OK

  2. Pingback: Parchet - cum să alegi un produs rezistent și potrivit pentru căminul tău?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps