acid glicolic

Acid glicolic și de ce e bine să-l folosești

Femeile care țin la îngrijirea tenului lor sunt conștiente de importanța exfolierii acestuia, fie că vorbim despre o exfoliere fizică sau chimică, iar astăzi vom vorbi despre o metodă inovatoare de exfoliere chimică a tenului – folosirea de acid glicolic.

Ce este acidul glicolic?

Acidul glicolic este un AHA, un acid natural obținut din trestie de zahăr, având efect exfoliant pentru piele – oferă cele mai bune efecte în ceea ce privește regenerarea și întinerirea tenului. 

Indiferent ce tip de ten ai (uscat, gras sau mixt), fără a conta vârsta, poți folosi produse ce conțin acid glicolic pentru o curățare eficientă în rutina ta, el curățând porii și reglând cantitatea de sebum produsă de piele.

Având cele mai mici molecule dintre toți acizii AHA, acidul glicolic acționează în profunzime, dar exfoliază blând, îndepărtând stratul de piele moartă cauzat de praf, vânt sau de razele UV ale soarelui. Bineînțeles, beneficiile aceastea vin odată cu folosirea riguroasă, nu sunt efecte văzute de pe o zi pe alta.

Alt articol interesant: Cum scăpăm de porii dilatați și excesul de sebum? – Tratament de curățare cu Venus Glow

acid glicolic

Acid glicolic – efecte

Nefiind nevoie de prescripție medicală, oricine poate beneficia de pe urma produselor cu acid glicolic de efecte precum:

  • Reducerea aspectului ridurilor;
  • Reducerea liniilor fine;
  • Sporirea fermității pielii;
  • Remediază zonele depigmentate;
  • Hidratarea pielii în profunzime;
  • Rezultate antirid.

Celulele moarte de piele din stratul superior, acumulat în timp prin expunerea îndelungată la soare, praf și alte condiții de mediu neprielnice, dau tenului un aspect îmbătrânit, tern, uscat și neuniform, iar odată cu vârsta mai înaintată pierdem din capacitatea tenului de a se exfolia natural. Exfolianții AHA ajută cu aceste probleme, rezultatul utilizării lor, mai ales al acidului glicolic, fiind aspectul mai luminos, hidratat și tânăr al tenului tău.

Dr. Toma T. Mugea, cel care a introdus în România domeniul chirurgiei estetice (deschizând prima clinică de acest fel în 1993), a dezvoltat în urma unei serii de cercetări gama de produse GLYCON, formulă inovatoare în îngrijirea tenului.

Intră pe glycon.ro și beneficiezi de transport gratuit la comenzi de peste 159 LEI! Oferă-i tenului tău răsfățul de care are nevoie!

Următorul articol: Parchet laminat – cea mai bună alegere pentru casa ta

2 thoughts on “Acid glicolic și de ce e bine să-l folosești”

  1. Pingback: Ce haină de blană să alegi pentru toamna – iarna anului 2021?

  2. Pingback: Ulei de măsline cu gust desăvârşit direct din inima Spaniei de la Mar De Olivos

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps